8. juni 2011 vil en række virksomheder gennemføre den hidtil største test af den nye Internet Protokol kaldet IPv6. Netiter tager ikke del i testen, men observerer forløbet og er parat til at besvare spørgsmål fra brugere, der er berørt af testen.

Det er ikke nødvendigt at være kunde hos Netiter for at få sine spørgsmål besvaret. Netiter vil bestræbe sig på at besvare så mange modtagne spørgsmål som muligt i løbet af uge 23. Det kan ikke garanteres at alle spørgsmål besvares personligt, men en opsummering vil vil blive offentliggjort her på siden i uge 24, så kig herind igen.

Testen består i at en række store websites opdaterere oplysningerne i Internettets Domæne Navne Service således at disse websites kan tilgås med både den gamle IPv4 protokol og den nye IPv6 protokol. Man kan læse mere om testen på Internet Societys websider. Her kan man også læse hvilke websites der deltager i testen.

Som bruger kan man ikke selv vælge om man vil deltage i testen. Man skal se dette som en mulighed for at få afprøvet, om man er klar til websites begynder at bruge den nye opsætning permanent. Testen varer 24 timer, derefter vil disse websites gå tilbage til den gamle opsætning, og Internettet vil køre videre som hidtil.

For de fleste brugere vil testen være helt usynlig. Når nettet kører som det skal vil man se nøjagtigt det samme indhold på disse sider uanset om man benytter den gamle eller nye protokol. Dog estimeres det at 0.1% af brugerne vil være berørt af IPv6 brokenness og derfor ikke vil kunne bruge disse websites den 8. juni.

Hvis man har problemer med sin internetadgang den 8. juni bør man kontakte sin internetudbyder for at få fejlen udbedret. Det er vigtigt man får fejlen udbedret før den nye opsætning indføres permanent. Både før og efter den 8. juni kan man teste sin forbindelse på en lang række websites som f.eks. omgipv6day. Der findes også en test med flere tekniske detaljer her på siden.

Efter testen vil de fejl, testen har afsløret, skulle udbedres. Når dette er gjort, kan den nye protokol aktiveres permanent.

Netiter tillader at denne side må gengives i sin helhed eller i forkortet udgave så længe Netiter angives som kilde.