Denne side kan teste hvor klar du er til skiftet til IPv6. Testen fungerer ved at hente et billede i 20 brudstykker, hvor de enkelte brudstykker hentes med forskellige kombinationer af protokoller. Du kan find testen her.

I øjeblikket kan de fleste websites kun tilgås via IPv4. I den næste periode af overgangen vil websites kunne tilgås med både IPv4 og IPv6. I denne periode vil du stadig kunne bruge Internettet selvom din computer kun har IPv4. Men det er vigtigt, at din browser ved om du har IPv4, IPv6 eller begge dele.

På nogle computere vil din browser tro at den har både IPv4 og IPv6 selvom du kun har IPv4. Hvis dette sker vil din browser forsøge at bruge IPv6 og måske efter et par minutter opdage det ikke virker og derefter skifte til IPv4.

Hvis din computer eller dit netværk lider af denne type fejl vil du opleve at Internettet bliver meget langsomt eller holder helt op med at virke når websites skifter til den nye protokol. Den første store test af dette skete den 8. juni 2011. 6. juni 2012 skifter flere store websties permanent til den nye opsætning.

Hvis du har spørgsmål om resultatet kan du skrive en email til mig. Husk at inkludere test-id fra testen.

Hvad kan jeg gøre hvis ikke det virker?

Det kommer i høj grad an på hvor teknisk anlagt du selv er. Hvis du selv har sat dit netværk op kan det være du har sat en IPv6 tunnel op og har konfigureret den forkert. Hvis du har den nødvendige tekniske viden kan du bruge programmet wireshark til at undersøge netværkstrafikken for at finde ud af, hvad der går galt.

Hvis du ikke selv har den nødvendige viden til at fejlfinde på netværk er der tre ting du kan gøre.

  1. Sørg for at dit operativsystem og din browser er opdateret til den nyeste version.
  2. Prøv en anden test.
  3. Hvis begge test fejler når din software er opdateret kontakt din internetudbyder og få dem til at hjælpe med at finde fejlen.

Hvis de to tests giver forskelligt resultat. Kan du sende dit test-id til mig, og så kan jeg måske forklare dig hvad forskellen skyldes.

Hvad undersøger denne test ikke?

Testen undersøger ikke om din DNS server kan kommunikere over IPv6. Testen undersøger heller ikke om der er MTU fejl på din IPv6 forbindelse. Til at undersøge disse typer fejl kan du anvende test-ipv6.com.

Hvem står bag denne test

Denne test er udviklet og hostet af Netiter. Jeg har hentet lidt inspiration fra test-ipv6.com, men de to tests deler ingen kode.

Fortsæt til testen.