Pressemeddelelse

Nu rationeres Internettet

Da Internettet blev sat i drift i starten af 80'erne, havde ingen forestillet sig, hvor stort det ville blive. Siden 1983 har Internettet brugt Internet Protokol version 4, som giver mulighed for op til 3,7 milliarder enheder på Internettet.

Udviklingen løb fra Internettet

I 90'erne stod det klart, at udviklingen gik hurtigt, og der var brug for mere plads. Derfor blev Internet Protokol version 6 udviklet. Selvom den nye version har været klar i over 10 år, er kun omkring 1% af brugerne blevet opgraderet til den nye version. Samtidig er antallet af brugere vokset eksponentielt.

Rationering nødvendigt

I Europa varetages uddelingen af IP adresser af Réseaux IP Européens Network Coordination Centre (RIPE NCC). RIPE har en rationeringspolitik, der træder i kraft, når reserven når under 16,8 millioner. Det skete i dag.

Lille reserve hos internetudbyderne

RIPEs politik tillader, at internetudbydere, som har ansøgt inden grænsen blev nået, kan modtage adresser nok til at dække de næste tre måneders behov. Derfor kan væksten indtil årsskiftet dækkes af internetudbydernes reserver. Inden da er udbyderne nødt til at finde en løsning, der kan håndtere fortsat vækst uden at bruge flere IP version 4 adresser.

Betydning for brugerne

Slutbrugere må forvente at netadgangen i den kommende tid kan blive mindre stabil, end de har været vant til. Nogle netværk kan få brug for overgangsløsninger til at omgå manglen på adresser. Men disse overgangsløsninger kan ikke levere den vante stabilitet. Derudover betyder tidspresset en højere risiko for fejltagelser under opgraderingen.

Som slutbruger skal man rapportere problemer med netværket til sin IT afdeling eller til sin internetudbyder på samme måde som hidtil. Det sikrer, at systemadministratorerne ved, hvor der er fejl at udbedre.

Dilemma for virksomhederne

Nogle virksomheder står nu med et dilemma. På den ene side advarer Erhvervsstyrelsen om risici ved at udsætte opdateringen. På den anden side advarer sikkerhedsforskere om risici ved sikkerhedshuller i den nye Internet Protokol version 6.

Netiters bud på en løsning

Netiter har forudset dette dilemma og har en løsning klar. Denne løsning hedder EASYv6. Det er et system, som skaber mulighed for kommunikation mellem virksomhedens eksisterende version 4 lokalnet og det nye version 6 backbone netværk. Med dette system fjernes tidspresset, og lokalnettet kan opgraderes i en hastighed, som passer bedre til virksomheden. På den måde undgås, at en forhastet opdatering skaber problemer for netværkets sikkerhed og stabilitet.

Man kan læse mere om Netiter ApS og EASYv6 på netiter.dk og easyv6.dk. Eller kontakt Netiter ApS på email adressen kontakt@netiter.dk eller telefon 82 43 92 36.

Fremhævet produkt

Free v4 frontend for your v6 siteRead more...