Pressemeddelelse

Aarhusiansk virksomhed vil lette opdatering af Internettet

Internettet går en udfordrende fremtid i møde. Netiter ApS vil komme nødlidende virksomheder til undsætning med ny banebrydende software, når protokollerne ikke længere snakker sammen.

Begyndelsen

Siden Internettets lancering i 1983 er nettet vokset så hurtigt, at vi i dag er tæt på at have opbrugt alle 3,7 milliarder IP adresser. Siden 90erne har en ny version stået klar, men opdateringen fra version 4 til version 6 er forløbet så langsomt, at vi i dag står overfor en snarlig rationering af IP adresserne.

De store er med

Nogle af verdens største websites er klar til at tage et stort skridt fremad. Den 6. juni vil de således gøre deres websites tilgængelige over den nye protokol med World IPv6 Launch.

I begyndelsen bliver det småt med brugere på den nye protokol, da kun få internetudbydere er med.

Danmark sakker agterud

Under 20 danske virksomheder deltager i lanceringen den 6. juni, og ingen danske internetudbydere er med. Det gør Danmark udsat, når Europa forventes at løbe tør for adresser i efteråret 2012.

Til den tid vil virksomheder, som endnu ikke har opgraderet, i stigende grad opleve forhindringer ved kommunikation med kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Det skyldes at ikke alle, har nået at få plads på det gamle Internet, og nogen kan derfor kun kommunikere med version 6.

Genvej til IP version 6

Hidtil har det været nødvendigt at opgradere virksomhedens eget netværk, før det kunne forbindes til det nye Internet. Det laver Netiter ApS om på med produktet EASYv6. EASYv6 gør det muligt at komme i kontakt med det nye Internet uden en gennemgribende opdatering af virksomhedens hardware og software.

Mange virksomheder får brug for at købe sig tid til at gennemføre opdateringen i et selvvalgt tempo. Til dette formål er EASYv6 en effektiv og billig løsning.

Nogen burde gøre noget

Udviklingen af EASYv6 har Netiters ejer Kasper Dupont med ph.d.-grad i datalogi fra Aarhus Universitet selv stået for. Efter endt studie indså Kasper, at de bedste jobs lå udenfor Danmark, og flyttede derfor til Zürich. I flere år arbejdede Kasper med drift og udvikling hos en stor international Internetvirksomhed. I 2011 blev det omsider besluttet at flytte tilbage til Danmark for at starte egen virksomhed. Hvad Kasper i sin tid i Zürich havde lært om vigtigheden af stabil drift, blev ikke glemt, da EASYv6 skulle designes.

Kasper udtaler selv om EASYv6: "Idéen kom allerede i 2004, da jeg første gang tænkte, at nogen burde lave et system, der kan forbinde et IPv4 lokalnet til IPv6 Internettet. Det var først flere år senere jeg indså, at der ikke var andre, der ville løse opgaven".

Netiter ApS og EASYv6 blev dermed en realitet.

Man kan læse mere om Netiter ApS og EASYv6 på netiter.dk og easyv6.dk. Eller kontakt Netiter ApS på email adressen kontakt@netiter.dk eller telefon 82 43 92 36.

Fremhævet produkt

Free v4 frontend for your v6 siteRead more...