EASYv6 eller NAT

EASYv6 har nogle ligheder med NAT løsninger, men samtidigt er der vigtige fordele i EASYv6 sammenlignet med en konventionel NAT løsning.

Portnumre og connection-tracking

En konventionel NAT løsning bruger en enkelt IP adresse eller ganske få IP adresser til et større antal klienter. For at klienter kan deles er NAT systemet nødsaget til at ændre portnumre på kommunikationen. Disse ændringer kræver at NAT systemet husker på hver enkelt åben forbindelse, dette kaldes for connection-tracking. Connection-tracking begrænser NAT løsningerns skalerbarhed, det begrænser samtidigt muligheden for at have redundante gateways, da der er meget tilstand at replikere.

EASYv6 undgår connection-tracking ved kun at oversætte IP adresser men holde portnumre fast. På denne måde øges det mulige antal forbindelser med flere størrelsesordener i forhold til konventionel NAT. Samtidigt har EASYv6 en simplere tilstand der ikke skal opdateres så ofte, det betyder at EASYv6 nemt kan replikeres. Med redundante EASYv6 gateways kan trafikken fortsætte uforstyrret hvis trafikken flyttes til en anden gateway.

Hvis virksomhedens NAT system ikke har RAM eller portnumre nok til alle brugernes forbindelser kan det med fordel aflastes ved at flytte en del af trafikken til en EASYv6 installation.

EASYv6 eller DNS64+NAT64

En DNS64+NAT64 løsning vil have de samme begrænsninger på portnumre som en konventionel NAT44 løsning. Det betyder at connection-tracking er nødvendigt og RAM forbrug kan blive et problem. Samtidigt kræver en DNS64+NAT64 løsning at lokalnettet kører IPv6.

DNS64+NAT64 kan være en fordelagtig løsning hvis et nyt netværk opbygges som ren IPv6 fra start af. Denne løsning er kun realistisk hvis alle klienter som ønskes anvendt på det nye netværk har IPv6 support. Til et eksisterende netværk som kun kører IPv4 er DNS64+NAT64 af begrænset anvendelighed.

EASYv6 er på mange punkter den diametrale modsætning til DNS64+NAT64. DNS64+NAT64 er beregnet til et lokalnet der kun kører IPv6 og et Internet der både anvender IPv4 og IPv6. EASYv6 er beregnet til et lokalnet der kun kører IPv4 og et Internet der både anvender IPv4 og IPv6.

EASYv6 eller DNS46+NAT46

DNS46+NAT46 er den type NAT løsninger som ligner EASYv6 mest. De væsentligste forskelle er at EASYv6 har en metode til synkronisering af tilstand mellem forskellige komponenter. Derudover er EASYv6 anvendligt til trafik initieret fra lokalnettet eller fra Internettet. Konventionelle NAT løsninger håndterer som udgangspunkt kun trafik hvor klienten befinder sig på lokalnettet og serveren på Internettet.

Udover EASYv6s fordele i bedre håndtering af tilstand end konventionelle NAT systemer inkluderer det også en ny metode til opsætning af IPv6 over IPv4 tunneller. Den intelligente håndtering af tunneller i EASYv6 giver en mere pålidelig netforbindelse end hvad der opnås ved anvendelse af et NAT system.

Fremhævet produkt

Free v4 frontend for your v6 siteRead more...